NITRO NewsWeek: Черната светлина или колко е бърз мракът.

След като в по миналото Nitro NewsWeek видяхме колко дивашко яки са биндовете The Machine, то би било жалко да не разгледаме и една дъска, към която си струва да ги закачим – Nitro Blacklight от новата колекция на Nitro. Какво прави дъската толкова специална и хубава, освен разбира се готиното и име?

Ами четете надолу, за да разберете 😉


При този борд всичко е с цел бързина, лекота, ефективност, още бързина, лесно и моментално пренасяне на силата и насочване,
добър контрол при висока скорост и още бързина, бързина и пак бързина!

Въпреки, че може би не е най-важното нещо в една дъска, тук базата за мен идва на първо място – разбира се, както се досещате тя е sintered, или казано на чист български синтерирана ( май почнахме и думи да измисляме ;). Това ще рече, че при направата на базата е използвана специална технология, която позволява между полиетиленовите молекулки ( ах, часовете по химия … ) да  останат малки, микроскопични пространва, които вие щедро може да тъпчете с вакса. Това всичко, съчетано с нано технологията на Nitro дава една супер бърза дъска, неслучайно Nitro я брандва Speed Freaks Only.

Въпреки всичко не мислете, че дъската е нецивилизована бърза ракета, която сама ще хвърчи по снега, оставяйки ви да пищите като малко момиченце върху нея. Напротив всичко друго в този борд е направено така, че да дава перфектен контрол. Освен това фактът, че е много добър all around или иначе казано, че може да се ползва на всякакъв терен я прави доста универсална.
Ядрото на дъската е дървено, допълнително олекотено, но все пак осигурява достатъчно добър контрол, дори и при високи скорости. Сандвичът на дъската продължава със слой от фибростъклени нишки, специално приплетени, за да осигуряват прецизност и ефективност, здравина и лекота. Nitro успяха да се наредят сред фирмите с готини имена на нововъведенията, които правят, благодарение на Rock Bands. Рок бендс технологията няма нищо общо с рок бандите, това всъщност представлява най-горният пласт на сандвича на Blacklight, пласт състоящ се от 2 ленти, изградени от базалтови нишки. Ролята на тези ленти е да подсилват дъската, да спомагат преносът на сила между кантовете и да осигуряват поврътливостта на дъската.

Всички тези пластове, изграждащи борда позволяват той да бъде добър за всякакъв вид каране – от пудрата до парка и парапетите в града ( макар че аз
не бих драскал тази база с гадни парапети ).

От Nitro твърдят, че страничната извивка позволява на тази дъска да влиза с голяма скорост и при това доста стабилно в завоите. Мен ме притеснява само това, че ефективната площ на канта при завиване е относително малка, което ще рече най-вероятно няма да може да се карви с този борд.

Но пък всички знаем, че за карвинг си има специални дъски с твърди автомати и обувки. Флексът на дъската позволява да се правят бътъри, уилита и пресове, но все пак е достатъчно здрав и твърд за да осигури нужния контрол. Общо взето ако си търсите нов борд, който да бъде много добър all around с минимум компромиси и възможност да го карате дори малко по-фристайлърски по пистите, май няма по добър избор на пазара.

Ще завършим презентацията на дъската с малко суха техническа информация :

Дължини: 155cm, 157cm, 160cm, 163cm
Форма: Туинтип
Ефективна част на канта : 1160 mm | 1180 mm |1200 mm | 1230 mm
Радиус на страничната извивка : 8.3 / 7.3 | 8.5 / 7.5 | 8.6 / 7.6 | 8.8 / 7.8
Произведено в Австрия

Очаквайте в нитро магазините от  Октомври месец

Leave a reply