Тази събота сбирка на асфалтените сърфисти в София!

 
 

Най-добрите лонгбордисти на Балканите се събират тази събота, 11 май, в Борисовата градина.

Но първо да отговорим на въпроса що е това лонгборд. В но.ски блогът вече сме размишлявали по темата, както за лонгборда така и за мястото му в българските сърца. Но най-добре вижте ги сами:

Да караме лонгборд в България – мъка или кеф? Интервю, видео и снимки!

Женки карат лонгборд.

Пак лонгбординг, ама този път само с мацки!

😀

И сега, когато всички знаем за какво иде реч, предоставяме на вашето внимание „Лонгборд срещата на годината”, организирано от фен страницата “Longboarding Bulgaria”!

Програмата за 11 май, тази събота, в София, в Борисовата градина:

Неофициална част (само за лонгбордисти):
12:00 – 12:30 – събиране на НДК
12:30 – 15:00 – Sofia treck; маршрут: Бориз ТРИ – Гоце Делчев – Южен парк – Витошка – Солунска – Паметника – Спотът на Борисова (10-15 км)

Официална част:
15:00
– събиране на Борисова градина
– workshop от Longboarding Girls Crew Bulgaria
– демо тест на дъски
– слайд сешън
– бест трик сешън
– слалом
– денс
– бира сешън (фрий фор ол от бар Петък)

20:00 – 2 години LongDayBoarding – барбекю парти в Grind House – много музика, meat wheels за всички (+ веге месо за вегемашините, торта от моркови и тн), клипчета и веселба

след 00:00 – найт сешън (който има сили и не е много пиян!)

Очаква се годишната среща в събота да събере както местните райдъри, така и най- лудите глави от Румъния, Сърбия и Гърция. Организаторите очакват общо над 250 участници.

Официалната част на събитието започва в 15 ч. в Борисовата градина. Програмата включва сесии по слайдинг (дрифт с дъската), трикове, слалом. Всеки, който изяви желание, ще има възможност да тества дъските, осигурени от спонсорите, а момичетата ще получат специален съпорт за първите си стъпки от крю-то Longboard Girls Crew Bulgaria. Няма да се мине и без бира и музика (осигурени от бар Петък), така че присъствието ще е интересно дори и за тези, които не намерят смелост да скочат на дъските.

Вижте официална страница на събитието във Фейсбук!

Снимките са благодарение на Мартин Раднев. Благодарете му във Фейсбук тук.

Leave a reply