ЧЕПЕЛАРЕАДА на 9ти март 2013г.

 
 

Всяка година в Чепеларе се провежда състезание не-виждано на друго място – уникален по рода си зимен многобой.

Всички наши верни читатели знаят, че това състезание е по-скоро терапия за разделяне на духа от тялото и предозировка на весело настроение.

Но това няма как да се разбере от останалите ни читатели, именно затова препоръчвам горещо на всички не-запознати да видят този линк тук – Чепелареада – що е то и има ли почва у нас?

Съгласно прес рилийсът, който получихме в .док формат, последната година се събрали над 300 участника и 700 зрителя. Това са 1000 човека прахосващи времето си. Сметнете какво би могъл да постигне такъв голям брой хора, ако вместо това им бяха раздали по една мотика.
Или по една лопата да изчистят улиците на града? Това за нас е прахосничество на време, пари и енергия… грях…

За жалост нямаме тази възможност да вземем власта и да оправим нещата, затова си я продължаваме с още няколко по-важни неща относно състезанието.

Участници се приемат само ако са по-стари от 18 години и по-плади от 81.

Извън този възрастов диапазон не се препоръчва и като цяло не е желателно. Организаторите се опасяват да не вземе да спечели някой 10 годишен сополанко или пък некоя 90 годишна бабичка. Голям срам ще налегне останалите и догодина няма да искат да участват… 😀

Регистрирацията за състезанието се извършва на уеб-страницата на chepelareada.com. Там всеки желаещ да участва трабва да се пребори с “Декларация за участие” и да заплати таксата за участие от 20 лева по време на техническата конференция в деня преди състезанието.

Мисля, че това е достатъчно полезна информация. Оставям ви в компанията на няколко идиотски клипчета и ви пожелавам да се запишете за да можете след години да разказвате на деца и внуци как навремето, още като млади, сте си изкарали много забавно на едно състезание в планината! 🙂

Leave a reply