Stop Sоpa!

 
 

Сега ще си кажете, то в нашата мила родина, където законите за изсичане на гори и дупчене за газ се приемат с лека ръка, сме цъфнали и вързали, та се засилихме да решаваме и проблемите на интернета. И до някъде ще сте прави!
Но в България едно от нещата, с които можем да се гордеем( а те не са чак толкова много )  е интернетът ( домашният, мобилният все още е кожодерска история ) – имаме скорости, за които в другите държави само мечтаят, кефим се на филми, музика и игри, без да се налага да плащаме непосилните за стандарта ни на живот цени.

И въпреки, че привидно въпросният акт за цензура и контрол на интернет ще се приеме само в САЩ, то сигурно всички си давате сметка, че много от държавите гъзолизци( включително и нашата ) охотно ще се съгласят с въпросните промени.

Дали трябва да оставим интернетът в ръцете на правителства, които след като станаха свидетели на Арабската Пролет, разбраха каква сила е световната мрежа? Дали трябва да се оставим на цензура, безпочвени обвинения и да забравим и оставим настрана и малкото свобода за себеизразяване, която ни дава интернет? За мен отговорът е НЕ. За момента можем само да подписваме хилядите онлайн петиции и да се надяваме, че политиците в САЩ не са чак толкова проклети и глупави, че да приемат SOPA. Какво можем да направим ?
Да се запознаем с проблема и да сме готови да реагираме, когато стане време.

Leave a reply