Физичните закони и скейтинга. Храна за любопитните!

 
 

Ако някой се е чудил, какво точно се случва като прави кикфлип, кое определя височината на олито, каква е координацията на тялото по време на хардфлип или нещо от сорта, значи това видео е за него.

Преди време имаше един Dr. Tae (още го има), който е учен, преподавател по физика и скейтър едновременно. Именно той казва съвсем официялно “School Sucks” и се обосновява доста добре. Това коeто той се опитва да направи е да подобри начина на образование в областта на науката или по-точно да създаде нова култура на образование.

това е dr. Tae!
Дори дава Mythbusters като пример за подражание, защото основите на митбъстинга са същите като основите на науката – експерименти, тестове, констатации и т.н. Много по-добре от заучаването на термини и закони, в които учениците не виждат никакъв смисъл.
Но това малко откланя темата на тази статия, затова който иска, може да види цялата му лекция тук.

И така де, Dr. Tae се опитва да обясни чрез скейтбординга как работи физиката. И явно интерес към идеята му има, защото преди няколко месеца излезе 1ва част от работата на Already Been Done и Sole Technology Institute (съвсем други хора, нямат нищо общо с доктора), които изследват и тестват именно това – физичните феномени по време на скейтинг.

Надявам се съм разбудил любопитството и глада да научите повече! 😀

Leave a reply