Ей така си изкарахме 2дни пролетно сноубордуване!

 
 

Април месец е! Вече 34 дни пролет, слънце и какички по къси полички, а горе по планините СНЯГ! 😀
След дълго следене (скивайте как си ги направихме уебкамерите за по-удобно, гениално е!) и обсъждане на снеговалежите, накрая разбрахме, че с организация нищо няма да постигнем и на другия ден сутринта импулсивно заминахме към най-близкото снежно място.

Бяла Черква е на около 37км от Пловдив и е перфектното място за ентусиасти с лопати. 😀 Точно затова се отправихме натам.

За по-малко от 40мин върнахме сезоните от пролет на зима. Горе беше МЕГА!

Нарамихме раниците, лопатите и бордовете и се закатерихме към “наш’то” си място. Снега беше поне половин метър, а се намирахме на не повече от 1700м надморска височина.

След като установихме “лагера” си, започна копането, изграждането и ТЪРСЕНЕТО! 😀

Най-трудоемко си беше да намерим тея пусти 2 тръби, които Ментъла беше открил в едни треволяци преди известно време. Работата беше там, че той не си спомняше много къде са, а и последния път, като ги е гледал, е липсвала снежната покривка. 😀

В крайна сметка успяхме, макар и с цената на 40 загубени минути и 300 метра разкопан път. 😀

Доизградихме 3те уреда в линия и почнахме да ги тестваме. Безспорно беше яко, макр и малко да се бяхме скапали от копането. 😀

След един ден почивка пак се качихме. Този път още по-внезапно, защото решението се взе 30мин преди тръгването ни. 😀
Горе нещата се бяха променили. Снегът на хижа Здравец почти беше изчезнал, а съвсем горе на нашия “парк B4” се беше стопило поне наполовина.


Това тук е хладилника! 😀

Наложи се да реставрираме кикъра, ментъла измисли негов си уред, чието предназначение не беше много ясно, а след това го превърнахме в кенън. 😀 Най-жалкото беше, че бяхме забравили най-важното в мисията – лопатите. 😀


“бокса” на ментъла!

След редица измислени на момента “трикове” от рода на “чалъмбъ”, “чапландъ” и “чаплъмбъ” и тестването ни на най-ново поколение жицо-бънджи, стигнахме до извода, че това да караш сноуброд пролетно време е 100000 пъти по-яко от зимното каране. Можеш да отидеш в 9:00 и да си тръгнеш в 19:00, когато слънцето почне да залязва.


Намерихме си и домашен любимец – Ушко! 😀

Чисто удоволствие!

Leave a reply