Скейт паркът в Студентски град – любопитини факти и развитие в снимки.

 
 

Преди известно време видях, че се завъртяха разни снимки във фейсбук, които събудиха любопитството ми.
И както от заглавието вече се досещате, ставаше дума за скейтпарка в студентски град. И тъй като не бях много запознат, фанах, че се разтършувах и поразрових за да разбера нещо повече.

Ето го и резултата. В случай, че и вие не сте много наясно за какво става дума – заповядайте! 🙂

Интересното следва по-надолу.

10.06.2010г.

 

Излиза решението от Столичния общински съвет, в което общината дава на “Българската федерация по скейтборд” 3 декара земя за срок от 5 години с цел изграждането на скейт парк.

Според документа федерацията поема отговорността за монтажа,стопанисването, бла, бла, ред други неща и осигуряването на ежедневен 4-часов безплатен достъп до площадката, като осигуряват безопасността и медицинско обслужване на спортуващите!

От медиите става също ясно, че най-вероятно проекта е финансиран от Столична Община, а парите заделени за целта са към 360 хилки. Уредите са по проект на Андреас Шуценбергер, чиято фирма (IOU RAMPS) е построила до сега над 150 скейтпарка. Което говори за качеството им! Адски конкретен съм, направо кеф ми става. 😀

Ето какво ще има в скейт парка:

Сега и най-интересното, което никой до сега не е чул – Паркът е разположен точно срещу УНСС (Утре Носете Съответната Сума). 😀

Крайният срок за изграждането му е 1. Май тази година, а ето как се развива до момента:

ноември 2010г.

декември 2010г.

февруари 2011г.

март 2011г.

април 2011г.

Според последните данни (които намерих 😀 ), в парка ще се провеждат тренировки и състезания от календара на БСФ, ще има безплатни и платени часови зони (както отбелязах вече по-горе). Както също и ще се организира т.н. проект по обмяна на треньорски и състезателен опит с чуждестранни скейтъри. (Звучи много яко!)

За успеха и скиловете на всички скейтъри ще се грижат най-добрите скейт учители в София, а каските ще се задължителен атрибут за всички в парка. 🙂

Като заключение, искам да изразя всеобщата ни радост, която изпитваме всички от no.ski.CREW. Въпреки, че никой от нас вече не кара (а и най-високия ни успех със скейтборда е 3 санта оли), ние сме “ЗА!” този парк и го подкрепяме с 2 ръце.
Нямаме търпение да дойде деня на официалното му откриване, което верно може да се случи на 1 Май! 😀

P.S.
Честит априлски сняг! 😀

Leave a reply