Как изкарахме на Шамбала.

 
 

z00m

Тук ще разкажем за приключението Шамбала, както го видяхме от no.ski.CREW.

Но първо! Искаме да поздравим Димо, за първото място и медалът от Балканско първенство по маунтинборд бордър-крос. Честито!!! 😀

Щракайте ТУК, за да прочете какво точно се случи в Сопот, Шамбала и да разлгедате яките снимки!

Девет и трийсет сутринта, телефонът ми звъни на пожар, тайно го проклинам затова, че ме буди. Все пак събирам волята си и ставам! Бърз преглед на прогнозата за времето над Сопот ,разкрива , че може и да ни повали дъжд, но вероятността е малка.

В 10:30 вече сме почти извън Пловдив. Съзираме Субару Импреса с лепенка Ашбъри на задната броня, бяхме сигурни, че част от ninja squad ще дойде към Шамбала, ама май са поели по друг път, защото не ги засякохме в Сопот.

Неусетно достигаме Сопот, като аз си мислех, че сме го подминали, но пък се оказа, че всъщност сме подминали Карлово. За всички дето се чудят – при разклона след Баня, ако искате да ходите към Карлово и Сопот, хващате по пътя за София. Ако искате да ходите в Габрово, то тръгвате към Бургас …  Посрещна ни тази гледка.

Трасето

Ицо и Крис от Board.bg ни увериха, че не сме закъсняли особено много и ни насочиха към трасето, което състезателите все още разучаваха, кой карайки по него, кой търкаляйки се по нанадолнището.  Трасето, по което се проведе състезанието оригинално е замислено като даунхилърски път за четирима колоездачи, започващ от върха под първата лифт станция и свършващ долу при мостчето над рекичката. Обаче  след леките модификации идеално поемаше по 2ма маунтийнбордиста. Приблизителната дължина според мен беше около 600-800м, като включваше доста виражи, стръмни прави участъци и множество бабунки и естествени кикъри. Финалът беше замислен така, че да хвърля райдърите доста нависоко, давайки им възможност да лепнат по някой як трик пред камерите 😀

Финишът!

А ето тук, можете да добиете още по-ясна представа за пътя и пистата, с която трябваше да се борят райдърите. Разликата беше само, че в денят на състезанието нямаше толкова много шишарки по пътя, защото доста хора се бяха потрудили да се поразчисти. Браво на тях!

Състезанието

На мен не ми беше особено ясно какво точно значи бордър-крос, но в последствие разбрах, че е дисциплина, при която състезателите трябва за най-добро време да преминат разстоянието между старта и финишът! Но по-забавното беше, когато се елиминираха директно по двойки, на базата на времето, което бяха дали в началото.

Имаше доста чужди състезатели – сърби и румънци, но всички бяха готини типове, които искрено се забавляваха. Но да се върнем на състезанията по двойки, които, както казах,  бяха особено зрелищни с множеството търкаляния, падания и близки разминавания, “приятелски” пресичания в чуждата траектория и отново ПАДАНИЯ! 😀

Някои да не вземе да се обиди нещо, според мен ( mental ) паданията са пътят към прогреса! И колкото по-зрелищно и ненараняващо е едно падане, толкова повече то те амбицира да заковеш лудия трик или пък да вземеш завоя с още по голяма скорост!

Нашият човек, устремен към финалът и първото място!

След като всички се накефихме на големия и малкия финал и след като стана ясно, че българин е шампионът на Балканското по маунтийнборд дойде време и за фристайл изпълненията!

Фристайл

Състезателите явно решиха, че най-добре ще разпуснат след напрежението от гоненицата по трасето с няколко скока, градуси и грабове. Имаше супер луди изпълнения от сорта на перфектни 180 backside над 2 дъски, метод грабове, прескачане на 3 дъски. Крис завъртя няколко 3ки, но това беше по време на самото състезание, а във фристайл частта не взе участие. Определено гвоздеят на фристайл изпълненията беше прескачането на 3 борда, което аз разбира се не заснех 😀 Та ще чакаме снимков матр’ял  … Ето все пак какво успях да заснема 😀

Method grab

Самоубиец 😀

Nose grab

ЛУДОТО 180 BS

Даже и байкърите се включиха във фристайл изпълненията 🙂

Това си представям че е tailblock еквивалента при маунтийнборда 🙂

Награждаване

След фристайл купонът настана време да се раздадат и яките награди! Съвсем благородно завиждам на всички участници, които отнесоха по някоя награда. А награди имаше доста! – за 1во, 2ро, 3то място, разбира се. След това имаше и за най-висок скок – 3 борда, най-як трик – 180 BS , най-млад карач. Трябваше да има и за най-яко падане, ама другия път, когато участвам и аз 😀

Церемонията по награждаване премина както си му е редът – пръски с шампанско, викане, пляскане, поздравяване, много снимки и нервно и нетърпеливо разопаковане на подаръците! 😀

Заключение

Заключението до което достигнахме всички от no.ski.CREW беше, че си изкарахме много яко. Ицо от board.bg ни даде възможност да усетим как са се чувствали състезателите, като ни отстъпи един маунтийнборд, за да се потъркаляме из тревата с него. Крайната сметка – всички сме зарибени по маунтийнборд 😀 Поздравления за всички спечелили, участвали и присъствали! Поздравления и за board.bg и всички други организатори на якото събитие, догодина пак!

П.С Ако някой се е познал по снимките и иска снимка с голяма резолюция да пише тук в коментарите или във фейсбук или на мейлите. Скоро очаквайте всички снимки да ги поместим някъде из блога, за да може всички да им се радват.

Leave a reply