Snow is our Life

“Snow is our life” или иначе казано “снегът е нашият живот” – това е може би най-често срещаното мото сред сноубордистите, а и сред скиорите ;Р

Жалко, че не се среща толкова често загрижиността за природата. Като се замислим, на много от нас не им пука, на по-малко им пука, но не правят нищо по въпроса. Единици са хората, които наистина се съобразяват и предприемат някакви мерки.

Скоро гледах трейлъра на Protect Our Winters, ако не сте го гледали до сега – ето го:


Идеята е уникална, POW организацията също. Като се замислите, не е нужно да се жертва човек толкова, колкото сигурно повечето си представят.
Нека всеки един от нас да прави по малко, пък да видим нещата дали няма да изглеждат по друг начин. 🙂

Ето ви няколко идеи, които помагат снега да се задържи повече:

1. Купувайте си енергоспестяващи лампи. Живеят в пъти повече отколкото нормалните крушки и намалят сметките за тока, съответно – пестят ЕНЕРГИЯ.

2. Изключвайте си лампите и уредите, когато не ви трябват. Знаете ли, че дори и да е изключен, уредът, включен в мрежата, продължава да хаби ток? Изключвайте ги от контактааа!

3. Ходете пеш, карайте си велосипедите! Хем ще поддържате форма. 😉

4. Използвайте повече обществения транспорт, по-малко колата. А като се качвате зимата към планината, вместо да тръгвате с 2 полупразни коли, тръгнете с една пълна!

5. Не зарязвайте вратата на хладилника отворена, размразявайте го често, нагласето го на нормални температури. И зимата да държите печката и хладилника разделени – тормозят се! 😀

Това са само 5 елементарни стъпки към по-доброто бъдеще. Има още хиляди дребни неща, които имат голямо значение. (скоро ще напишем специално за тях)

Така че, ако наистина ви пука – знаете какво да правите.

Leave a reply