Need 4 speed – или как да се движим с 210км/ч на сняг.

Какво точно е нужно за да се развие скоростта от 210км в час върху сняг?

1. Стандартен MTB или казано по нашенски маунтийн байк. Все пак не скачайте веднага на спринта, закупен от Метро, някак си се съмнямвам да стане сполучливо с него.
2. Писта. Пистата трябва да има дължина от поне 1.6 км, наклонът да е почти постоянен 45 градуса.
3. Сняг.Сняг.Сняг . Колкото повече сняг, толкова по-добре, както бе казал Мечо Пух. Тази магическа субстанция, наречена “сняг” намаля многократно съпротивлението на колелцата и кара байка да хвърчи и да достига скорости, които с въртене на педалите постига само Кларк Кент ( демек Супермен ) .
4. Не на последно място ще са ви нужни – здрави нерви и/или жълта книжка и/или самоубийствени наклонности и силно изразено суицидно поведение. Затова най-добре  оставете това на професионалистите.
Още …

Markus St?ckl е състезателят, който виждате на видеото по горе ^^ . По някаква случайност той всъщност е и професионален байкър, австрийският му произход си личи много явно от обичта му към снега ( че кой не обича сняг?! ), Маркус също така е и настоящият носител на рекорда за най-висока скорост, развита на маунтийн байк. За по запознатите байкъри, които ще се впуснат в ожесточени спорове в комент секцията на блога и ще кажат, че рекорда е всъщност 222км в час, още сега ще отговоря, че говорим за маунтийн байк! Тук не става дума за онези странни на вид колела, с много спойлери по тях, проектирани от тясна група руски учени, въпросните колела наистина достигат по-големи скорости – 222км в час. Маркус обаче смята, че ще успее с верния си MTB да бие дори и тези инженерни произведения, създадени с единствената цел да са невероятно бързи по сняг.
Интересен факт No.1, който всъщност е и последен … е че по време на целия рън, който продължава около 40 секунди Маркус си е задържал дъха, за да не си изпоти специалният аеродинамичен шлем. Да си беше взел 1ни цайки окли и нямаше да има проблеми или поне да се беше обърнал към no.ski.CREW и да му дадем топ сикрет очилата, който разработваме.

Leave a reply