Става ли за каране на Бяла Черква?

bqla cherkva

Вчера (29.12.08г. нищо, че сега е 31 посред нощ 😀 ) реших да се разходя до Бяла Черква за да се убедя със собствените си очи какво е положението.

Както знаете, височината на горния край на пистата, е около 1700м надморска височина, която е близка до тази на Пампорово. Което си е чиста далавера – хем се стига бързо, хем разбираш какво е снежното положение на тези височини.

bqla cherkva

Преди да стигна до крайната ми цел, се поогледах на х. Здравец. Там лапетата се пързаляха с шейните по оръфана пистичка, която си беше наполовина гола. Тъжно, но факт. Продължих. По пътя нагоре се забелязваше сняг, на места дори изкушително натрупал. Горе нямаше много хора, всъщност не видях никой.

bqla cherkva

Покатерих се до пистата. И тук снега не беше кой знае какво – стърчаха клонки и треви, но ставаше за спускане! Разбира се, котвите не работеха, нямаше жива душа – пълен релакс. 🙂

bqla cherkva

Спуснах се надолу – беше гот, като изключим тук-таме екшъна с камъчета и съчки, кипро подредени под тънък слой снежна покривка. 😀 Мерака си е мерак. След като стигнах по-равната част от пистата, свалих борда и поех нагоре.
Казано честно, въпреки надеждите – сняг все още няма достатъчно.

bqla cherkva

bqla cherkva

Условията са изпитани от първа ръка. Нуждаем се от още сняг! …хората не напразно казват “опазвайте природата”… като цапаме, сега ще сърбаме.

До колкото разбрах, за сега в България, на Боровец става за каране.
Ако имате мнение по въпроса или знаете къде другаде може да се покара – пишете!

П.П.
Очаквайте скоро подробна информация за пистите на и около Бяла Черква (както също и х. Здравц) !

Leave a reply