Снежна Линия – поглед в историята на българският фрирайд

 
 

Явно огромното количество сняг, което ни сполетя миналата зима сериозно е раздвижило зимните спортове в нашата малка страна.

Доказателство за това е  поредната българска продукция, изцяло фокусирана върху фрирайда! Снежна Линия или по английско му Snow Line се титулова първият български филм, акцентиращ върху историята на фрирайда в България.

Създателите на проекта Snow Line обещават да надникнат в историята на извънпистовото каране през няколко поколения назад – ще чуем историите на планински спаистели, скиори и сноубордисти от всички възрасти. Ще разберем как се е карало, когато е нямало удобства като влек/лифт, а хората са разчитали главно на краката си. Макар че миналата зима столичани го изпитаха на гърба си това с Витоша …

Предполагам, че филмът ще е по скоро документален, като няма да се наблегне толкова на екстремни изпълнения, уникални фрирайд линии и трикове, но не и това е целта. На зрителите ще се даде възможност да се пренесат в миналото на зимните спортове и да разберат как е започнало всичко.

Филмът се отличава особено и с якият си саундтрак, реализиран изцяло от български банди и ясно демонстриращ, че в България се прави яка музика! За любопитните в саундтрака участват следните артисти и групи: Odd Crew, Попара, Skre4, Nasekomix, Eric Error, Everest, Demenzia, Awake, Dawn Merchant и Веселин Маринов ( майтап бе,  той пее само за МВР )


Повече за Снежна Линия / Snow Line може да научите тук : zeroprojectstudio.com или на фейсбук страницата им -> Snow Line FaceBook
Дата за премиерата : Още не е ясна, така че stay tuned!

Leave a reply