NITRO NewsWeek: Какво се случва, когато ракетните инженери проектират автомати?

И този въпрос най-после получи своя отговор – Raiden Machine 2010. Тези биндове не само, че изглеждат злобно в черния си, заплашителен цвят, но сякаш са готови да разцепят най-твърдият лед и да приземят най-големия скок. Все пак, както се казва “looks can be deceiving”, демек не всичко е така, както изглежда .

С какво толкова всъщност са по-специални от всички останали сноуборд автомати на пазара, освен това, че изглеждат яко разбира се?

•Шасито
FTI EVO 2 въздушно шаси. Всички тези буквички и цифри всъщност означават, че получавате една много силна, здрава и издръжлива основа на автомата, която ще трябва да се потрудите много да счупите. Ако все пак успеете, сигурно се казвате Кларк Кент и имате тайна самоличност. Благодарение на шасито или иначе казано основата на Raiden Machine, ще получите мигновенна реакция от дъската, при всяко движение, което извършвате. Освен това, благодарение на въздушните възглавници вградени в карбоновото шаси, ще можете много по-лесно да приземявате и най-големите скокове.

•Highback-a
Дори облегалката на автомата или иначе казано Highback-a е построен така, че да дава най-бърза реакция при трансфера на силата към дъската и разбира се това да става с най-малко усилия. Асиметричността в облегалката е отговорна за повишаването ефективността на целия автомат, а допълнителната възглавничка на задната част на бинда, прави карането още по-удобно и лесно. Материалите както може да се очаква също са ултра леки и ултра здрави – карбон, подсилени пластмаси, кевларени нишки и какво ли още не.

•Страповете
Страповете са кожени, допълнително подсилени. За по-голямо удобство и комфорт са използвани специални материали – помнещи пяни, това ще рече, че страпът захваща всяка малка извивка на обувката на сноубордиста и приляга върху нея идеално, защото запомня всяка една малка чупка и повдигнатинка( я се опитайте да го повторите на глас, без да четете) на обувката. Това, освен че е удобно , допълнитело дава опора на бордиста и помага за по-доброто представяне на пистата. Лостчетата или закопчалките на автоматите са алуминиеви със зъбчатка, което ще рече че вероятността автоматът ви да се откачи е нулева и клони към минус безкрайност. Все пак в името на удобството хората от Nitro са разработили технология, благодарение на която ще можете много бързо да преплъзвате закопчалката до желаното ниво на стегнатост, а след това и лесно да я разкопчавате.

Иначе казано, ако знаете как да ползвате тези биндове те са еквивалента на совалката Колумбия в сноубордския свят – бързи, сигурни, здрави, позволяващи силен и цялостен контрол над дъската, високи скорости, бързо и ефективно пренасяне на силата от краката върху кантовете на дъската, възможност за приземяване меко и на най-високите въздушни трикове и скокове. Но няма и как да очакваме по-малко от тези машини – все пак Raiden Machine е флагманът на тазгодишната колекция, с респонс рейтинг, който е най-висок (6ца) от тези на всички други свои събратя в серията.

Е това са автоматите на хартия, ако искате да ги почовъркате наживо и да ги пробвате, от октомври месец ще можете да ги намерите в най-близкият нитро магазин. 🙂

Leave a reply