Dual Snowboards – защото паданията с обикновен сноуборд не са достатъчно болезнени

 
 

Някой някъде по света се е събудил една хубава снежна сутрин, с налудничава увереност и непоколебимост е взел ножовката, срязал е любимият си борд по ШИРИНА и се е подсмихнал под мустак . Така на бял свят са се появили Dual Snowboards.

Научи още за новото явление >>  

Странен е фактът, че създателите на Dual Snowboards отказват да признаят за случилото се и твърдят, че идеята им е гениална, уникална и ще доведе до нов възход във фристайл сноубординг сцената.
Лудите изобретатели, в опит да продадат повече от своя продукт хвърлят факт след факт :

Сноубордът винаги е бил средство за постигане на високи скорости върху снега, наред с уникални трикове, много въздушно време и адреналин. Но на класическият сноуборд му липсва маневреност на земя. Когато обикновен борд се карал по равен терен, усещането е като да сте завързани за голяма неподвижна дъска. Идеята на Dual Snowboards е да превъзмогне точно това и да предостави на карачите възможността да се движат по уникален и невиждан до сега начин.

Напълно съм съгласен с първата част на изкаването им, но явно хорицата не са карали някоя по фристайл-джиб дъска, за да видят дали не е маневрена и на земята.

Най-странното е, че самият собственик на компанията произвеждаща въпросният “сноуборд” казва, че той никога няма да спре да кара нормален сноуборд, но след като покара само за 2 часа Dual Snowboards и след това се качи на класическата дъска, започва да се чувства като супермен, кара много по-добре, по-дълго и смело. Явно тук става дума за феноменът на хубавото лесно се свиква. И в този ред на мисли, може би трябва да пробва да се простреля в крака и да кара известно време така, а когато му мине ще бъде още по-добър карач …

Но да се върнем на Dual Snowboards и защо те са глупава идея. Ако направим аналогията скейт – сноуборд, то DS би трябвало да са блейдовете при сноубординга, но пък аз винаги съм си мислел, че това са ските … С DS можем да забравим за карвене и бързо каране, както и за big air и поп и оли и пресове . До колкото разбирам стават само за джибване и пързаляне на парапети, боксове и така нататък. Но дори аз като член на no.ski.CREW не виждам с какво превъзхождат ските и защо някога бих сложил подобно нещо на краката си.

Иначе все пак ако се чудите къде да си изхарчите парите – срещу скромната сума от 265$ получавате чифт дебели ски. Бордчетата дори си имат кантове, с дървено ядро, сандвич конструкция от фибростъкло и епоксидна смола и синтерирана база, за да може да се движите супер бързо, докато се пребивате.

А паданията … принудителният шпагат ще е едно от първите неща, които  ще бъдат усвоени.

Leave a reply