Свръхестествен сноубординг – идеята на Травис Райс за бъдещето

 
 

 

Това е историята на може би най-масивният, лудият и опасен сноуборд парк на света.

Всичко започва с ненормалната идея на Травис Райс, с която успява да зариби Редбул ( помните ли редбул, как изградиха специален халф пайп за Шон Уайт ? ). Идеята е относително простичка – трябва да се открие най-добрият олараунд райдър.
За целта обаче се изисква специално трасе, по което карачите да могат да покажат всичко от себе си.

Трасе, по което да има много пудра, огромни кикъри, разни джибинг уреди и какво ли още не. И тъй като в природата за съжаление няма естествен парк, който да осигури свръхестествен потбор в сноубординга, то такъв е трябвало да бъде изграден!  Виж как мечтата става реалност.

След известно търсене мястото е било намерено – Балдфейс, Британска Колумбия, Канада. След като тази задача била свършена, Райс и група професионални дървосекачи се захванали да направят различните видове рампи, дървени платформи, снежни възглавници, представляващиа дървени платформи на десетки метри над земята, както и всички останали невъобразими уреди, на които скоро ще станем свидетели.

И всичко това в името на идеята за свръхестествен подбор – начин за намиране на най-добрият от най-добрите. В момента, според Райс в света има карачи, отдали се на филми и трикове ; такива, за които фрирайдингът и дълбокият сняг е религия ; или пък другият вид, трениращите само в парковете, халф пайповете и слоупстайл терените . Но за да може да се коронова един райдър, то той трябва да покаже умения във всяко едно отношение.

Забравете за зимните олимпииски игри в Сочи през 2014-та. В началото на Февруари 2012та ще можем да разберем кой е най-добрият сноубордист на света. Supernatural обаче далеч няма да е събитие, което ще се случи веднъж, надеждата на всички е, че всяка година ще можем да гледаме изпълненията на най-големите в сноубординга, такава е идеята и на организаторите.

За сега сигурните участници са: Terje H?konsen и самят Райс . Други карачи имат така да се каже запазено място в турнира, сред тях са Никълъс Мюлер, DCP, Гиги Рюф, Ландо, Девън Уолш, Пат Муур, Шон Уайт, Воле Нивелт, Джейк Блаувелт. Възможност да се състезават ще получат и така наречените уайлдкард карачи – победители от различни сноуборд състезания, които се провеждат през годината.  С такъв потбор със сигурност шоуто ще бъде свръхестествено.

Leave a reply