Какво ни обещават родните курорти за този сезон?

 
 

Въпреки, че снегът като че ли все още е далече, зимните ни курорти трескаво се подготвят за новия сезон.  Оправят се писти, правят се планове за състезания, паркове, слагат се снежни оръдия и какво ли още не. Всичко това в името на по-добро и весело изкарване в планината.

Та какво всъщност можем да очакваме през този 2011/2012 сезон ?

Разбери тук! >>

Пампорово.  

Започваме от перлата на Родопите – Пампорово. Днес стана ясно, че пампоровци имат мерак да открият сезонът по-рано от миналата година, а именно на 10.12.2011 . Карането в този ден, както традицията повелява, ще е за без пари. А от 11.12.2011 до 16.12.2011 цените ще са по-народни от нромалното – от 32 лева за целодневна карта и 20 лева за полудвевна лифт карта. В сравнение с 50 лв карта, с която ни дерчат по време на сезонът, това си е направо далаверка!

Добрата новина е, че всички оръдия работят на макс и заснежават доволно. Придобивки към курорта май за този сезон няма да има или ако има остават тайна. Протичат някакви реновации на учебни плацове, във връзка със скиорски състезания, но на някого пука ли му всъщност ? 😀

Боровец 

Рилската перла Боровец! Курортът, който миналият сезон избухна със сноуборд парк, който този сезон продължава да се развива. Въпреки, че официалната дата на откриването все още е неясна, то боровчани ни обещават дълъг снежен сезон.

Боровец за разлика от Пампорово обаче може да се похвали с доста подобрения – нови оръдия за сняг, система за снегозадържане, удвоен капацитет на помпените станции за по-бързо заснежаване. Общо взето се мъчат да преборят Природата и май ще успеят, ако случайно зимата се окаже суха, то Боровец е подготвен.

Най-приятното обаче оставям за накрая – сноу паркът и тази година ще бъде изграден и дори разширен – ще се обърне внимание и на начинаещите, тоест ще има съобразени по размер кикъри и рейлове. Паркът е с увеличена дължина и собстен обслужващ влек. За сега се планират 4 фристайл състезания за този сезон.

Чепеларе 

Чепеларци ни приканят за търпение и си мълчат за случващото се в курорта им. Не е ясно кога ще заряботят оръдията и кога ще се откриват пистите на Мечи Чал.

Банско 

Куротът се хвали с фабриката си за сняг – 230 оръдия нонстоп бичат и правят снежец, за да може сезонът да бъде открит неофициално на 1.12.2011 . Официалното откриване е планирано за 17.12.2011 .

Витоша 

Витоша се хвали с окосени писти, лифтове преминали профилактика и бояджийска четка, както и обновяване. Кога ще започне сезонът май никой не знае.

Като в обобщение мога да кажа, че всички планирани дати май са доста оптимистични прогнози.  Остава да се надяваме, че нещата ще се развият максимално снежно 😀 Молете се за сняг.

Leave a reply