Листбординг или как да караме сноуборд без сняг.

Сега като прочетете това заглавие сигурно ще си кажете “Тези хора съвсем изчаткаха …” . Да, ама НЕ! Листбордингът си е съвсем реален и толкова страхотен, че с нетърпение чакам есента за да започна да го практикувам.

Rider: Reto Kestenholz – Photo: Roger Baumer

Разбира се, за да не съм голословен ето го и доказателството, предоставено ни от zimtstern.com с името “Leaves” :

Ако след това филмче, все още не сте взели борда и не търсите най-близката широколистна гора, то може да продължите да четете …

Моята реакция, когато изгледах горното видео беше изразена в бурен рев – съчетание от възхита, ентусиазъм и едно чувство което ме подтикна да кажа на глас “Евала на тия пичове!” . Предполагам, че повечето реакции след филмчето ще са подобни. А сега ако искате да разберете малко повече за тийма, идеята и създателите на тази продукция. Изгледайте и The making of, въпреки, че се говори на немски, редакторите любезно са ни предоставили английски субтитри.

Както може да прочетете по страниците на zimtstern.com идеята за подобна продукция се е родила още в късното лято през 2008ма година. Режисьорът на “Leaves” Marco Lutz, бил вдъхновен от зимното “Wildlife”, целта била хората да видят, че сноубордването върху листата е, като че ли най-естественото нещо на земята. Целта на екипа е била да изненада карачите на сноуборд. Е със сигурност са го постигнали.
Самата продукция, въпреки че я обявяват за нискобюджетна е била доста сложна за изпълнение – все пак в гората няма естествени рампи и изчистени от клони и камъни трекчета, по които да се лети спокойно върху новонападалите есенни листа. Така че екипът е трябвало да се погрижи за всичко това ръчно. Докарали са и известно количество снежец – все пак сноубординг без сноу … дох , не се получа някак си 🙂 Илюзията, че карат изцяло върху листа е нарочно замислена и перфектно постигната.

Rider: Hans Ahlund – Photo: Roger Baumer

Rider: Colin Frei – Photo: Roger Baumer

Ако филмчетата ви харесат до толкова, че искате да си ги свалите на харда ето и линковете ( аз вече си ги смъкнах )

Висока резолюция Quicktime
Ниска резолюция Quicktime
Смартфон
Iphone

Leave a reply