Сговорна дружина уейкборд парк издига! – инфо, снимки и видео от парка в Казичене

 
 

В тези времена на преобладаващ бюджетен дефицит и наличието на факта, че в България нещата все още се случват трудно, човек трябва да е доста по-упорит отколкото повечето хора могат да си представят. Пък като знаем как са нещата в сферата на екстремните спортове и тяхното отглеждане на наша почва, изискванията за упоритост и мерак са умножени стократно.

Всички се радваха, когато откриха фън парка Ариана, когато се разбра за сноупарка в Осогово или пък че строят истински скейт парк в Студентски град. Затова си мисля, че когато някой напарви нещо значимо, трябва да се подкрепя и дава за пример на другите.

Ето един такъв пример.
Наскоро във фейсбук попаднах на една снимка под която пишеше нещо от сорта на “това е човек, който повечето от вас не познават, но той даде 200лв от джоба си за каузата!”. Човекът от снимката не приличаше на някой богаташ, което ме сръчка да се попитам “що за кауза е тази, за която някой непознат ще изкара 200 кинта?”.

Разбра се, че този човек от снимката, както и редица други като него, не са някакви рандом непознати хора с добри сърца, а са уейкбордисти (карачи), които в името на развитието на парка, събират пари за един голям, нов фънбокс и разбира се за да постегнат останалите уреди!

Като цяло, не знам дали знаете, но езерото в Казичене е единствения работещ уейк парк в България, всички уреди в него са построени с пари и труд на хората, които карат уейкборд. Една част от парите са от рeкламодатели, а останалото е мерак. Поддръжката също е само от карачите.

Що се отнася до новия проект, така като гледам е започнал активно март месец. Но за да разбера повече, реших да питам човека забъркан в цялата история, а именно инициатора – Мартин Каравасилев а.к.а. Тубата!

Ето и какво ми писа той:
“Най-интересното тази година е, че ще построим най-големия уред в езерото, в най-голямата криза, с 90% пари събрани от хората. Около 35 човека са по около 100лв някои и по повече, някои по по-малко, кой колко може. Рекламодателите също отпуснаха около 500 лева. Та тези хора са за похвала. Уреда представлява фънбокс, 15м дълъг, 1,5м висок и 2м широк. стойността му е към 4000 лв.”

Дано има повече такива инициатори. Това е, друго не ми идва да кажа… може би все пак трябва да напиша един цитат, който през цялото време ми се въртеше в главата, докато писах статията.
“Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.”

Leave a reply