Къде да караме този уикенд?

 
 

След като Банско отвори на 11ти, останалите зимни български курорти изчакаха големият сняг да падне и мъдро решиха да стартират сезона от 18ти – тази Събота! Къде обаче условията ще са най-добри?

Пампорово? Чепеларе? Боровец? Осогово? Витоша?

Четете нататък, за да разберете!

Пампорово

Снежното положение в Пампорово към момента ( 15.12.2010 )  е доста обещаващо 30см на върха и 20см по пистите, само че снегът май е доста повече и пампоровци са забравили да ъпдейтват сайта си.

Ето какво показват камерите ( на мен ми изглежда доста повече от 30 см снежна покривка 😀 )

Връх Снежанка ( 1926м )

Местност Азовира ( 1748м)

Стената ( 1450м )

Както се вижда от снимките снегът никак не е кът! Оръдията работят на 6 нонстоп, а прогнозите обещават доста сняг още от утре ( Четвъртък ) !

Далаверата в Пампорово – безплатно каране на 18ти през деня и вечерта!

Боровец

Положението в Боровец изглежда по снежно и от Пампорово дори! От друга страна БороСпорт твърдят, че снежната покривка е между 20 и 30 см .

И тук като отчетем факта, че ни очакват снеговалежи в следващите няколко дни положението за Събота се очертава доста добро 🙂

Далаверата в Боровец :  Наличието на Big Air Bag, повече за което можете да прочетете тук. Единственият леко негативен аспект е това, че няма да е безплатно карането, но все пак в деня на откриването а и в следващите 2 дни ще има 50% отстъпка на картите – 27.5 лв .

Осогово

Тази Събота сезонът откриват и от фън парк Осогово! Тази година за снежната покривка ще се грижи не само времето, а и 10 оръдия, така че стига да има студ ще има и сняг! Подготвени са и яки скокове, рейлове , боксове и още всякакви благинки за всички фристайлъри 🙂 Цените – народни 12лв полудневка 15лв дневна. Няма да има безплатно каране в деня на откриването ( или поне все още няма информация за такова 😛 )

Чепеларе

Чепеларци тази година упорито и доста успешно крият информацията за стартирането на сезона, въпреки, че са обявили 15см снежна покривка. На камерите дори изглежда малко повече! Най-вероятно ще изчакат да мине олелията около откриването на Пампорово и тогава ще изскочат с офертите 🙂

Заключение!

Дилемата затова, къде да се кара тази Събота е огромна! Ако карате на Боровец може да се насладите на възможността да се пльоснете на голямата възглавница, а след това да идете на партито по случай денят на сноуборда, като намажете и безплатен MONSTER.  Ако карате в Пампорово пък ще се накефите на безплатно каране и бая сняг …

no.ski.CREW избра Пампорово ( защото ни е по-близо и щото всички сме много много заети – изпити, лекции, тфа онова … 😀 )

Leave a reply