Transcend – най-лудите сноуборд очила!

 
 

540

Кои са очилата, с който Джеймс Бонд кара сноуборд? Този въпрос тормози човечеството от много време насам! Но най-после отговорът стана ясен. Recon и Zealoptics са комбинирали уменията си ( като най-вероятно NASA и CERN също са помогнали ) и така са се появили Transcend . Очила за най-големите гийкове 😀 Очила, включващи в себе си gps, жироскоп и lcd дисплей, който показва скорост, височина и още бая данни.

Защо Transcend са най-яките очила?

Освен, че са снабдени със специална поляризационна фотохроматична плака, която сменя цвета си според светлинните условия, Transcend са оборудвани с gps, жироскоп, температурен датчик, як корпус, който да издържа и най-мощните изтърсвания и малък lcd дисплей, фиксиран вътре в очилата.

Въпросното миниатюрно LCD дисплейче показва всякаква полезна информация, докато карате. Например – с каква скорост се движите, на каква височина сте, колко метра дроп направихте на миналия скок, околната температура, а също така дава и позицията, фиксирана от gps-a.  Очилата имат и полезни функции като хронометър, часовник и възможност да наложите маршрута, по който сте минали върху Google Maps да запишете рекордните си постигнати скорости и всякакви подобни. Освен това може да се споделят всички постигнати резултати и рекорди онлайн.

Производителите на Transcend обещават батерията да издържи между 6 и 8 часа между зарежданията, но предполагам, че при по-студени условия, животът и ще се съкрати доста. Копчалъците, разположени по корпуса на очилата са специално пригодени за работа с ръкавици, за да не се налага да ви мръзнат горните крайници при работа с очилата.  Впечатляващо е и, че всичко това са успели да го поберат в 280 грама.

И сега ако някой каже “Мммне, не ме кефят … ” ще отвърна “Мда… кисело е гроздето! ” 😀   Разбира се има място за доразвиване на лудите цайки, но пък това е само първата версия, така че може да очакваме още по-инетресни функции в следващия модел.

Огромният минус – цената 400$ са малко множко за очила, но все пак какви очила ❗

Leave a reply