Зимата иде, гответе се :D

 
 

Както всяка година по това време всички от no.ski.CREW, а и предполагам всички сноубордяги, започват да стават много активни! Събуждат се от летен сън и започват да се оглеждат за снега. А тази година ни снежна доста от рано, дано да продължава така!

Според  полски, руски и разни други метеоролози, работещи на територията на страни от бившото СССР ни чака  най-лютата зима от години насам. Всичко това има общо със спирането или по скоро забавянето на Гълфстрийм и още маса други метеорологични термини. Важното е, че Скандинавието скоро ще е ледник и там нонстоп ще е снежен сезон. Норвегия и Швеция скоро ще започнат построяването на най-големият снежен парк в света, той ще покрива почти 98% от площта на 2те държави. Тази информация все още е поверителна и достъпна само за членове на crew-то 😀

Има още доста … снимки + обяснения => щракай тук, за да четеш.

След като стана ясно, че  ни чака снежно бедствие, сега се пригответе да бъдете леко подразнени от снимките които ще видите. Предупреждавам, че съдържат високо ниво на сняг.

И така – действието се развива в Родопите и по-точно хижа Здравец, Копривки и Бяла Черква. Още щом съзрях на уебкамерата от пистата Копривки, че в планината има сняг планът беше ясен – ще се провери!

Тревожно безснежие на 1300м – писта Копривки. Предишната вечер на камерата се виждаше как цялата писта е побеляла.

С изкачването в планината денят все повече започваше да прилича на зимен, а не на пролетно-есенен. Снегът се появи на височина от около 1200м, като беше се запазил само в сенките.

Все пак на 1700м снежец имаше!

По мой груби сметки тфа са 5см сняг! Кофти, че не навсякъде беше по толкова 🙁 Иначе щях да си понадера борда, но да покарам!

За мое най-голямо съжаление слънцето печеше много настоятелно и топеше снега ужасно бързо. Като това попари огромното ми желание да си замъкна борда до Бяла Черква и да направя няколко спускания за сефте този сезон.

Борбата между отиващата си Есен и идващата Зима продължава!

Все пак всяко зло за добро, сблъсъкът между двата сезона Есен и Зима предостави много красиви гледки и възможност за заснемане на хубави кадри.

Тук направо на пролет го изби!

Червена мухоморка е това, за тези, които се чудят.

В заключение – планината е особено красива на границата на сезоните и въпреки, че нямаше условия за търкаляне из снега със сноуборд, то гледките и чистия възхуд си заслужаваха разкарването на 10000%

Leave a reply