Apple започват производство на iBoard?

Тези слухове се прокраднаха из интернет пространството, дори бяха подкрепени със схеми и патенти от страниците на appleinsider.com

В новината се споменава за разработка на Apple, включваща специален сензор, подобен на Nike+ iPod. Само че сензорът е насочен към зимните спортове – сноуборд, ски, а също така и към маунтинбайкърите. Идеята е, че благодарение на тази технология сноубордистите ще могат да определят различни интересни величини и променливи от сорта на : въздушно време, средна скорост, максимална скорост, каква енергия са изразходвали и разни други подобни .

Звучи ли ви доста гийкско? Да и на нас така ни звучи. Но сигурно от Apple са забелязали как повечето сноубордисти карат със затъкнати в ушите слушалки и са решили, че ще могат да ги подлъжат да купят техните продукти, ако те предлагат разни по-особени и интересни функции.

Но има ли смисъл от подобно нещо? След каране ще сядате пред компютъра и ще качвате данните си за прекарания ден кефейки се на 3те сборни секунди прекарани във въздуха или изминатите 20 км по пистите или по скоро ще се оптегнете блаженно с чаша бира/чай/нещо друго в ръка и ще започнете да планирате следващия сноуборд ден?
При мен повечето пъти е второто, не се нуждая мп3 плейърът ми да ми казва, че съм направил 180 bs и съм прекарал 0.8 секунди във въздуха по време на този скок.
Какво лично аз бих искал от мп3 плейърът ми за каране ?
– Да е здрав, искам спокойно да мога да се изръся с цялата си тежест върху него и той да оцелее, искам когато падне и го слайдна с борда да мога отново да го ползвам.
– Да има гласови команди, не искам да ми се налага да бърникам по разни джобове, за да си сменя песента.
– Батерията да държи яко на студ – 8 часа каране да не са никакъв проблем за нея.

Какво мислите вие? Бихте ли се радвали на устройство което ви засича повечето показатели от карането и дали то би било полезно? Дали ще допренесе за развитието на стила ви? А какво би трябвало да представлява идеалният сноубордски мп3 плейър.
Почти сме сигурни, че Стивън Джобс често чете блога ни, така че коментирайте смело, всички коментари ще се вземат впредвид при изграждането на новия iBoard iPod!

P.S Тези хора, дето измислят патентите трябва поне веднъж да отидат на пистата и да видят, че кикърите обикновенно са в обратната посока …

Leave a reply