Сняг на закрито? vol. 2

Вече ви разказахме за покритите писти в Дубай и Витенбург, сега ще видим още колко снежни комплекса има в Германия. Оказва
се, че са доста 🙂 Така че ако имате път към Германия, да не си забравите екипировката!

Ботроп, Германия

Тази писта се стопанисва от същите хора, които се грижат и за пистата във Витенбург, но разликата между двете писти е огромна. Дори почти двойна, защото снежният комплекс в Ботроп разполага с най-дългата в света покрита писта – 640м ; ширината
на снежния склон е 30м. Целият комплекс ( включващ Снежното Хале, Стена за катерене и открит Парк ) покрива внушителни 32 000
квадратни метра, а това е много!  😀

Най-впечатляващото е, че дори в момента центърът се уголемява, като е много възможно пистата да стане по-дълга, по-широка и сноупарка, който за съжаление в момента е затворен да бъде разширен и обогатен.

И ето,че стигнахме до най-интересната за всеки сноубордист част – сноупарка – липсата на халфпайп е очевидна, но пък може би в плана за разширение, осъществяван в момента, напук на световната криза, е включен и халфпайп. Какво има в парка, след като няма халфпайп? Всичко останало – различни по големина кикъри и рампи, рейлове, пейки, боксове, изобщо паркът е джибинг рай за всеки сноубордист. Всичко това комбинирано с възможността да потренирате завоите си и карвинга прави този център много привлекателно място.

Цената за дневна карта е 30 евро, за хората над 16 годишна възраст. Като най-впечатляващото е, че в тази цена ви се включва ползването на всичката техника на пистата за целия ден, наемане на сноуборд и обувки, ядене!!! и пиене!!! ( бира и вино на корем!). Прекалено хубаво ли ви звучи за да е истина? И на нас, но стискаме палците и на ръцете си и на краката си да е истина!

Билети може да си поръчате online от тук

Атракцийте обаче не свършват до тук. Центърът в Ботроп разполага и с доста други забавни и екстремни преживявания, като например – железница, много наподобяваща на ролеркостър, да онези големи влакчета, които се въртят по какви ли не начини с цел да ви накарат да изкарате обяда си. Искате да скачате с парашут и да летите? Е там предлагат и това – скайдайвинг на закрито.

И ако след всичко прочетено до тук не смятате Ботроп за Раят на земята и не планирате следващата си екскурзия натам, ето ви още една възможност да покарате сноуборд на закрито в Германия.

Бизпинген, Германия

Пистата на комплекса е с дължина 300метра, ширината и на места достига до 100метра, което я прави много добър учебен плац. Все пак специално за учебни цели си има 80 метрова писта с “магическо килимче”. Наклонът на пистата варира между 9% и 20%, което я прави достъпна и привлекателна както за начинаещи карачи, така и за по напреднали. Посетителите имат на разположение 6-седалков лифт, с което се предполага, че проблема с опашките и чакането за лифта е решен. Специално за сноубордистите има подготвен фънпарк с добре шейпнати кикъри и рампи. А за джиб маниаците рейлове и боксове. Носенето на каска е задължително във фънпарка. За учещите се има и мини фънпарк с уреди, съобразени с нивото им на каране. Цената за дневна карта е 27 евро за възрастни, като това са цените от понеделник – петък.

Очаквайте vol.3 ,  когато ще ви покажем още колко много места за лятно каране на закрито има из Европа.

Leave a reply