Топ 9 алтернативни повърхности за сноубординг.

 
 

Top 9

1 2 3 4 5 6 7 8 9 bonus

Зимният сезон тотално привърши, дори и малкото сняг, останал тук таме под сенките в полите на някои върхове скоро ще се стопи. Дойде сезонът на късите поли, банските и сърфът. Общо взето за сноуборд и дума не може да става, освен ако нямате достатъчно кинти да излетите в другото полукълбо, например Нова Зеландия и да се накефите на зимата там. От no.ski.CREW решихме, че този проблем е твърде сериозен и намерихме неговото решение!
Сноубордване на алтернативни повърхности, тоест сноубордване без сняг 😀
Понеже всички членове на no.ski.CREW имат докторска степен в полето на приложната и теоретичната физика, споровете бяха огромни, обхващаха теми от теория на относителността, стрингова теория за пространстовото до специфичното съпротивление на снегът през април и боровите иглички през юли.
Като цяло решихме, че ще следим 2 фактора, каква е вероятността да умрете върху дадената настилка, и колко се приближава тя до карането на сноуборд.

Behold!


Под номер 1 алтернативна повърхност поставяме ПЯСЪКЪТ!

Тук лафът “мри от песък” си идва много на място. Сандбордингът го има от бая време, хората на места с огромни дюни и пустини се забавляват постоянно, карайки в горещият пясък под парещото слънце и избягвайки огромните черни отровни скорпиони или пък ОГРОМНИТЕ камилски паяци. Готиното е, че пясъкът доста наподобява пудра, в него може дори да се канти и се набира доста доволна скорост. Опасността е, че като се изръсите си боли много и докато спрете да се движите по шкуркоподобната повърхност на песъка, ще изглеждате като пострадала животинка от епизод на Happy Three Friends. Изключвам опасностите като гореспоменатите скорпиони, паяци и плюещи камили.


Номер 2 Слана

Сланата е онова бялото, което в особено студени сутрини седи въхру тревата, ако искате по точно определение, ето го и него :

Слана е вид валеж, представляващ тънки ледени кристали, образувани от водната пара в атмосферата при отрицателни
стойности на температурата на въздуха. Може да е съпроводена с мъгла.

Сланата съчетана с трева, доставя доста хълзгава повърхност, която доста наподобява карането в сняг и става, колкото да задоволите неистовата си нужда да покарате, когато снегът е на няколко месеца разстояние. Голям минус на карането по слана е  това, че се налага да станете рано сутринта, за да я хванете, защото когато слънцето я нагрее, сланата става на вода. Duh.

Номер 3 – тук ще поставим боровите иглички

Както се вижда от видеото, по борови иглички не е много лесно да се кара, но все пак движение има! Явно специфичнотсъпротивление на игличките през Юли е много високо. От no.ski.CREW ви съветваме да изчакате Януари месец, когато това съпротивление спада многократно, заради натрупалият върху тях метър сняг. Все пак ако решите да пробвате, коркова тапа за задника няма да е излишна – цитирам от видеото ” Имам иглички в задника си “. Ужасно нали? Затова коркова тапа!Номер 4 – трева, ама не тая за пушене, ми тая дето е по полето и зелените площи

Тук приятелите ни от board.bg са специалисти с техните маунтинбордове, но ако нямате такъв, то може би и сноуборд ще свърширабота, както показват лудите от DooM/Love . Трева поне се намира в изобилие навсякъде, може би било добре да изчакате да е мокра или пък да я намокрите със сапунена вода, за по-добра загуба на сцепление. Единствените проблеми, които виждам аз са гадните зелени петна оставащи в дрехите при падане. Та си мисля, че ако ще се кара по трева, то май ще е по-хитро да се снабдите с маунтинборд.

До тук свършват нормалните ни предложения, следващите са за луди хора, които нямат никакъв инстинкт за самосъхранение и като цяло, гледайки видеотата си мислят “Ами ДА! Как не съм се сетил да го пробвам и аз това” . Приятелски съвет – Не го правете.

Номер 5 Мрамор

Странно, но братята македонци са открили, че върху мраморът в македонските молове може да се кара сноуборд. Падането боли доста, все пак мраморът не е направен от меки котенца и пух. И като цяло преживяването не е от най-приятните – не може да кантите, и да спирате, спрейвайки сняг по скиорките. В заключение можем да кажем “Що е маке все е щуро.”Номер 6 Чакъл и пръст

Ъъъ, нямам идея защо хората са решили, че тази настилка става за нещо друго освен да си издереш борда и да умреш по особенозрелищен начин.

Ето какво става при леко съприкосновение с чакъл/пръст при малка скорост. Снимката е след като един от членовете на крю-то пусна най-сложната даунхил пътека на света с недаунхилърски байк!

Номер 7 Цимент

Jackass. Коментар не е нужен.

Номер 8 Скали

Ако сте луд, ама наистина луд – събуждате се с пяна по устата и си мислите ” Аз съм лук, а слънцето свети с толкова красив лилав цвят” , то 100% ще ви се хареса Рокбординга. Странен е факта, че е много разпространен сред скиорите … няма да търся  причините 😀


Номер 9 МЕТАЛ!

Няма да лъжа, това ми е любимото!  За изпълнението на клипчето по-долу има само едно определение – AWESOME! Евала на лудите мозъци, които са го измислили и осъществили!

Знам, че е фейк, но просто е уникално яко! А ето защо не трябва да го пробвате.


Бонус – Листбординг

Вече сме разказвали за листбординга , но видеото на Zimstern си остава класика в жанра и то идва като бонус в тази откачена класация 😀 Njoy!

Leave a reply