Сняг през лятото!

Snowgelmake snow, направи си сняг, снежен гел, snowgel, snow gel

Чудите ли се как да карате борд през лятото? Обмисляте как да вземете виза за Нова Зеландия?

Недейте! По-евтино ще ви излезе да карате на двора на село… при кокошките. 😀
Някои от вас ще попитат “ама как по-точно?”, а ние ще отговорим “С SnowGel!”.

Какво е SnowGel?
Сноугела представлява сняг в гелообразна форма. С две думи: Изкуствен Сняг. Пазари се на пакети, всеки пакет съдържа гел, с който можете да си направите към 5 галона сняг (1 галон е горе-долу 4 литра) т.е. малко по-малко от 20 литра сняг.
Като разбирате сняг, не си мислете истински сняг – студен, пухкав, щипещ бузките… по-скоро си представяйте киша от гел. 😀

Как торбичката странна консистенция се превръща в сняг?
“С магическата пръчка!” …ще каже Хари Потър. Ама той е лейм, не разбира от химия. 😀
Да си направиш сняг лятото (че даже и не лятото) се оказва доста по-лесно, отколкото (може би) предполагате. Къде по-трудно ще бъде да си направите сноупарк в двора, но това след малко.
Взимате пакета SnowGel. Разреждате го с вода. Бъркате. Та-даа – имате сняг!
Остава само да го нанесете в/у киримидите на покрива и да направите първото по рода си Вилидж БигЕър Съммър ’09. 😀

Разбира се, това с Вилидж БигЕър-а може, и най-вероятно ще бъде едновреммно откриване и закриване на летния (а защо не и на зимния) сезон.
Така че не ви го препоръчвам.

Но с малко повече хъс и желание, може да си направите уникален Rail Jam! Чичо гугъл знае няколко, но нека не се хвърляме в проекти като този примерно:

Snowgel ramp

snowboard ramp, snowgel, snow ramp, snowboard kicker

Като начало може просто да намерите една по-наклонена полянка, да занесете два по-големки парчета килимоподобие или от изкуствена трева (може и найлон, но гела ще падне много бързо), една гредичка и сняг.
В горната част слагате единия килим, след това нареждате гредата (рейла), а след нея и втория килим. Хвърляте й на цялата композиция една – две кофи снежен гел, стягате автоматите и разбивате! 😀
Разбира се, вие може да сте по-изобретателни и креативни. Важна е тук идеята!

С правилната поддръжка, снежната ви площадка може да изтрае няколко месеца. В което е и голямата разлика с иначе по-евтиния вариант за пързаляне: сапун + вода. Който също бачка, повечето от вас сигурно са го пробвали, но тогава се иска често поливане и добавяне на сапун. 🙂 Вие какво мислите?

Oчаквайте през следващите месеци и други идеи за това как да караме борд през лятото!

Leave a reply