БOРОВЕЦ – впечатления и снимки от този вторник! (и почти кака по прашки)

 
 

Не знам как да започна… дали с това, че неуспяхме да снимаме каката по прашки на паркинга или с това как mental-а се сецна докато кара.

Но древните инки са казали – “2ма се карат, 3ти печели”, затова реших да започна с другата опция – как се случи всичко! 😀

Поради отвратително топлото време и още по-отвратителните прогнози, твърдо се решихме, че с чакане нищо няма да стане и за да не сме валат преди Нова Година, трябва да се вземем в ръце!
Така и беше сторено – вторник предиобед вече пътувахме към Боровец! С, и стигнахме целта си, заварихме красива гледка. Щаслтливи малки скиорчета се въргаляха по наклонената кална кочинка, а бащите им,притичвайки се за помощ, се пребиваха по остатъчните зеледени местенца. Идилията беше толкова очарователна, че дори неработещия лифт над главите им предаваше някак си… вълшебно излъчване.

Тогава осъзнахме, че след Долна Баня малко по-нагоре по пътя сме пристигнали в Долен Кенеф от колкото някъде другаде.

След това ни казаха, да се мятаме на Ястребец 2, защото само там ставало за каране. Речено, сторено.

Снимка на Ястребец 2 на 29.10.09г.

Впечатления:

Трябват ви ДОБРЕ наточени кантове!! Иначе, като цяло не е лошо. Еднодневната карта е намалена на 25лв! Има си заледени участъци, които въпреки че са покрити с изкуствен сняг от машините, пак са си шибани, но като цяло е ОК – става за каране.

Оценка: 5/10, предвид кофтито снежни условия.

Снимка на Ястребец 2 на 29.10.09г.

Снимка на Ястребец 2 на 29.10.09г.

Снимахме видео на спускането, което май няма да поместим тук… даже като се замисля, май ще си остане забулено в загадъчност, защото няма кой да го качи. 😀

Разбира се, няма как да пропусна да спомена, че дадахме една жертва по пистата.

Жертвата, разбрахме че е Mental-a, след като се появи с 20 минутно закъснение на лифта, странно предвижващ се, влачейки борда след себе си. Тогава го питахме “Аре уе! К’во напрай?!”, а той поклати разочаровано глава и каза “Аз май бях до тук… сецнах се в кръста.” 😀
След което той се оттегли да ни чака на паркинга, където… където още ни е яд, че не е успял да снима голата кака!! И за да сложа край на общата гузна съвест, ето снимка на гола мацка, доближаваща се до разказите на свидетели! 😀

Боровец, Паркингът на 29.10.09г.

И накрая, искам да изкажа респекта си към онзи ЛУДИЯ чичка на пистата, по-известен (сред нас) като ракетата, или костенурката нинджа! Единственият бордист на пистата, за който завоите бяха ненужна глезотия. Този правеше такъв уникален шус надолу, че единственото което можеше да се види от него беше неясен бързодвижещ се обект, чийто комунистически екип плющеше като корабно платно в океанска буря. Единственото по-уникално нещо (може би) бяха паданията му – от брейкарско въртене по гръб (кост. нинджа) до пълно губене из дебрите на гористото дере, последвано от мигновенно придрапване отново на пистата. Този човек е идол!

Това беше накратко нашият вторник в Боровец. Ако искате да споделите с нас и останалите как и къде прекарвате вашето сноубордване – пишете ни!

Leave a reply