Истината за снеговалежите и молитвите

pray for snow

Не знам кой от вас по колко време се е молил на ден, но точно когато всички мислихме, че молитвите са ни били глас в пустиня и снегът окончателно си е стегнал багажа да се изпарява към Нова Зеландия и Аляска за една дълга лятно-есенна вакацния, се случи чудо!

Кой би предполагал, че деня преди синоптиците радостно да поздравят хората с астрономическата 1ва пролет, Баба Марта е припалвала мотора на големия снегорин, готвейки се за големи снежни приключения! Откъде да знаем, че когато трябва деня да пораства, температурите да се покачват и пролетните птички весело да чуроликат на разцъфналите овошки, ние ще стягаме бордовете за поредния ден каране в пудрата?

Не знам дали молитвите ни бяха чути или глобалното затопляне си казва неговото, нито знам дали Господ е българин, … но със сигурност обаче знам, че Баба Марта е сноубордяга и ще можем да се порадваме на снега поне още малко, преди той да се стопи! 😀

wheather map

Така че, ако не сте се мобилизирали още – направете го! В момента където и да отидете сигурно става за каране!
Това което можем да ви кажем 100%-во е, че на Пампорово (<-кликни за подробна информация) в момента е перфектно, има около метър и половина снежна покривка, а както Белака спомена на 28-ми март в курорта Пампорово ще се проведе халф-пайп ивент, който не е редно да се пропуска, няма как да не бъде купон! 😀

snow

Разбира се, трябва да внимаваме, защото с натрупването на нов сняг, опасността от лавини става все по-голяма. Както съветват нашите приятели от Whiteroom и най-вече другарите ни на клечки от befsa (които ние уважаваме страшно много) – “Умната!” – така и ние ви съветваме – ” Карайте, забавлявайте се, ама с акъл!!!”.

Незабравяйте да ни пишете кой, къде, как е карал! Пишете свободно, коментирайте, споделяйте – ще се радваме да обменим впечатления!

Cheerz! 🙂

Leave a reply